Selecteer een pagina
Renate van Klinken podcast - podcast over online leren

 

Bloggen doe ik niet heel vaak, en dat is me eigenlijk een doorn in het oog. Want al die posts op Instagram en LinkedIn zijn leuk, maar ergens knaagde het toch wel. Want heel duurzaam is het niet, over het algemeen gaat een post daar zo’n dag of twee mee.

Toch lukte het me maar niet om structureel te gaan bloggen. Daarnaast ging ik zelf steeds vaker podcasts luisteren, en al een maand geleden vroeg ik me daarom af of het misschien niet veel beter paste om te gaan podcasten.

 

En toen kwamen die stemmetjes. ‘Waarom zou je gaan podcasten? Iedereen heeft al een podcast?’ En: ‘Je schrijft veel beter dan dat je vertelt, dus blijf gewoon lekker posten op sociale media!’ Gelukkig luister ik niet heel vaak naar dit soort interne kritiek, als ik dat was gedaan dan was mijn onderneming ook nog steeds alleen maar een plan.

Online leren in alle facetten

Toch zat er nog best wel wat tijd tussen het idee van de podcast, de eerste opname en uiteindelijk de publicatie. Oh, en de eerste podcast stond op 7 februari al online, maar ik roep het nu pas voor het eerst. Want ik vind het toch best spannend. 

Inmiddels zijn er twee afleveringen: in de eerste vertel ik je hoe een vreselijk slecht online programma tóch voor een transformatie in mijn leven zorgde. Ook vertel ik je meer over wat je van deze podcast kan verwachten.  

In de tweede aflevering ga ik de inhoud in, en vertel ik je waarom je niet moet beginnen voordat je er klaar voor bent. Gewoon niet. Klinkt leuk, maar doe het niet.

Het streven is dat er iedere week een podcast online komt, maar ik ga daar ook niet heel strak aan vasthouden. Abonneer je dus vooral op Spotify, dan word je op de hoogte gehouden van nieuwe afleveringen. De podcast komt ook beschikbaar op iTunes, maar dit duurt vaak wat langer. Oh, en één belofte: ik houd het kort. Ik wil jou in korte tijd inspireren of informeren, lange en uitgebreide colleges zal ik niet gaan geven in deze podcast. Daar zijn anderen beter in!

Veel luisterplezier!