Selecteer een pagina

Over mij

Als kind al werd ik regelmatig leergierig genoemd. Die eigenschap én mijn vermogen om helder en doelgericht te schrijven zorgen ervoor dat ik de tekstschrijver ben die jij nodig hebt als je goed les- of cursusmateriaal wilt.

renate van Klinken

Als tekstschrijver én als docent Nederlands komt die leergierigheid mij goed van pas. Want ik weet als geen ander hoe vervelend het is als interessante informatie niet in een fijn jasje is verpakt. Zo verloor ik op de middelbare school bij vlagen mijn interesse in het leren, doordat de lesmethodes soms zo saai waren.

Nu is het niet ook altijd makkelijk om goede educatieve teksten te schrijven. Tijdens mijn studie worstelde ik soms met het lesmateriaal dat ik schreef. Ik weet dus hoe lastig het kan zijn als jouw boodschap zich niet lekker in een educatieve tekst laat vertalen.

Van docent naar tekstschrijver

Inmiddels heb ik zo veel ervaring opgedaan met het schrijven van heldere en doelgerichte educatieve teksten, dat ik de expert ben die jij nodig hebt als je les- of cursusmateriaal nodig hebt. Zo ontwikkel ik lesmateriaal voor mijn lessen op een ROC, maar ook voor andere ondernemers, onderwijsinstellingen en uitgeverijen. Het is dan ook mijn missie om jouw kennis te vertalen naar goed en helder les- of cursusmateriaal.

Door de bril van jouw deelnemer

Wat mij uniek maakt als tekstschrijver is dat ik door de bril van jouw deelnemer naar je cursus- of lesmateriaal kijk. Op die manier kan je jouw kennis op de juiste manier aan de man brengen, zonder in de valkuil te stappen te veel of te weinig te delen. Ook weet ik, door mijn onderwijsachtergrond, precies wat wel en niet werkt bij het creëren van lesmateriaal. Deze kennis verwerk ik niet alleen in de teksten die ik voor je schrijf, ik leg ook graag uit waarom bepaalde dingen wel of niet werken. Eens een docent, altijd een docent.

Kijk voor een idee van wat er mogelijk is op mijn pagina voor ondernemers of voor onderwijs en uitgeverijen.

“Het is mijn missie om jouw kennis te vertalen naar goed en helder
les- of cursusmateriaal”

Wat je verder over mij moet weten

  • Ik ben een enorme muziekliefhebber. Mijn favoriete artiesten zijn Bruce Springsteen en Frank Turner. Ook maak ik graag muziek, ik speel cello en piano en ik zing graag.
  • Ik woon in Den Bosch, maar ik voel me ook thuis aan de Zeeuwse kust en in Rome.
  • Ik ben moeder van een geweldige peuter, die iedere ochtend eerst zijn mond en dan zijn ogen open doet.
  • Ergens, diep van binnen, ben ik best sportief. Ik word blij van hardlopen en van CrossFit. Soms vergeet ik alleen even hoe blij ik hiervan word en sport ik een tijdje veel te weinig.
  • Koken maakt me blij, vooral als ik die maaltijden kan delen met vrienden en familie. Ik kan onmogelijk kiezen wat mijn favoriete gerecht is, al is het waarschijnlijk iets Italiaans.

Neem contact op