Selecteer een pagina

Over mij

Als kind al werd ik regelmatig leergierig genoemd. Het was dan ook voor niemand een verrassing dat ik docent wilde worden. Voor de klas sta ik niet meer, maar mijn fascinatie voor leren en leerproducten is er nog steeds! 

renate van Klinken

Als specialist in lesmateriaal én als educatief tekstschrijver komt die fascinatie mij goed van pas. Want ik weet als geen ander hoe vervelend het is als interessante informatie niet in een fijn jasje is verpakt. Zo verloor ik op de middelbare school bij vlagen mijn interesse in het leren, doordat de lesmethodes soms zo saai waren.

Nu is het niet ook altijd makkelijk om een goede training te maken of om educatieve teksten te schrijven. Tijdens mijn studie worstelde ik soms met het lesmateriaal dat ik ontwikkelde. Ik weet dus hoe lastig het kan zijn als jouw boodschap zich niet lekker in lesmateriaal laat vertalen.

Van docent naar specialist in lesmateriaal

Inmiddels heb ik zoveel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van helder en doelgericht lesmateriaal, dat ik de specialist ben die jij nodig hebt als je les- of cursusmateriaal nodig hebt. Zo ontwikkelde ik lesmateriaal voor mijn eigen lessen op een ROC, maar ook werk ik mee aan een methode Nederlands voor een educatieve uitgeverij. En daarnaast ben ik actief voor meerdere ondernemers. Het is dan ook mijn missie om jouw kennis te vertalen naar goed en helder les- of cursusmateriaal.

Door de bril van jouw deelnemer

Wat mij uniek maakt is dat ik door de bril van jouw deelnemer naar je cursus- of lesmateriaal kijk. Op die manier kan je jouw kennis op de juiste manier aan de man brengen, zonder in de valkuil te stappen te veel of te weinig te delen. Ook weet ik, door mijn onderwijsachtergrond, precies wat wel en niet werkt bij het creëren van lesmateriaal. Deze kennis verwerk ik niet alleen in de teksten die ik voor je schrijf, ik leg ook graag uit waarom bepaalde dingen wel of niet werken. Eens een docent, altijd een docent. 

Kijk voor een idee van wat er mogelijk is bij mijn aanbod.

“Het is mijn missie om jouw kennis te vertalen naar goed en helder
les- of cursusmateriaal”

Wat je verder over mij moet weten

Ik ben een enorme muziekliefhebber. Mijn favoriete artiesten zijn Bruce Springsteen en Frank Turner. Ook maak ik graag muziek, ik speel cello en piano en ik zing graag.

Ik woon in Den Bosch, maar ik voel me ook thuis aan de Zeeuwse kust en in Rome.

Ik ben moeder van twee kinderen: een geweldige kleuter die iedere ochtend eerst zijn mond en dan zijn ogen opendoet en een babydochter die het grootste ijskonijn laat ontdooien met haar stralende glimlach.

Ergens, diep van binnen, ben ik best sportief. Ik word gelukkig van hardlopen en van CrossFit. Soms vergeet ik alleen even hoe leuk ik het vind en sport ik een tijdje veel te weinig.

Koken maakt me blij, vooral als ik die maaltijden kan delen met vrienden en familie. Ik kan onmogelijk kiezen wat mijn favoriete gerecht is, al is het waarschijnlijk iets Italiaans.

Je kunt me nergens voor wakker maken. Want iedereen die ooit een baby heeft gehad, weet dat er niks beter is dan slapen. Zelfs geen tiramisu of watermeloensalade met feta en munt.

 

Neem contact op