Selecteer een pagina
Tekstschrijver Renate van Klinken

Helder en aantrekkelijk lesmateriaal

Al mijn hele leven word ik leergierig genoemd. Het was dan ook voor niemand een verrassing dat ik docent wilde worden. 

Als leerexpert komt die fascinatie voor leren mij goed van pas. Want ik weet als geen ander hoe vervelend het is als interessante informatie niet in een fijn jasje is verpakt. Zo verloor ik op de middelbare school regelmatig mijn interesse in leren, doordat de lesmethodes zo saai waren.

Nu is het ook niet altijd makkelijk om een goede opleiding te ontwikkelen of om educatief materiaal te schrijven waarmee je de doelgroep in de actiestand zet. Door mijn jarenlange ervaring in het ontwikkelen van lesmateriaal én in het begeleiden van anderen in dit proces, weet ik hoe lastig het kan zijn als jouw boodschap zich niet lekker in lesmateriaal laat vertalen.

Leren van jong tot oud

Met leren stop je niet op het moment dat je met je papiertje de schoolbanken verlaat. Juist niet! Leren is iets wat je iedere dag doet. Gewoon in het dagelijks leven, maar ook regelmatig op een wat bewustere manier. Bijvoorbeeld door het volgen van een beroepsgerichte cursus binnen je baan, of door een online cursus over een onderwerp wat privé jouw interesse heeft. Voor het ontwikkelen of verbeteren van leermiddelen, maakt het doel van de cursus of opleiding maar weinig uit, het proces blijft hetzelfde. Het is een van mijn krachten om jou in dit proces te begeleiden. Geen zin om het zelf te doen? Dan neem ik het werk je graag zo veel mogelijk uit handen. 

 

Over Renate

Leren en anderen iets leren. Dat is een van mijn allergrootste drijfveren, al sinds ik op de basisschool zit. Ik vind het dan ook een prachtige ontwikkeling dat je geen onderwijsinstelling meer nodig hebt om nieuwe kennis op te doen, maar dat je ook op andere plekken iets nieuws kan leren.

Op dit moment zit mijn agenda als leerexpert en ontwikkelaar van lesmateriaal vol. Ik werk voor meerdere vaste opdrachtgevers en neem geen nieuwe opdrachten aan. Wel heb ik eventueel nog ruimte voor korte opdrachten als trainer of workshopleider op het gebied van leren en ontwikkelen van lesmateriaal. Neem gerust contact met me op als je hierover met mij wilt sparren.

Opdrachtgevers

In de afgelopen jaren heb ik voor veel verschillende opdrachtgevers gewerkt. Dit is een greep uit de opdrachtgevers van de afgelopen jaren.

  • Blink (toetsexpert voor Blink Nederlands);
  • Codename Future (ontwikkelaar lesmateriaal voor Taal van je leven);
  • Struikroven (ontwikkelaar bedrijfsopleiding voor nieuwe struikrovers);
  • Teddy Roorda (betrokken bij het ontwikkelen van een borstvoedingscursus en een bijscholing voor professionals in de geboortezorg);
  • Angela Lodder (betrokken bij het ontwikkelen van een marketingprogramma voor ondernemers);
  • Marissa Bonants (betrokken bij het upgraden van The Money Making Impact School).