De puntjes op je e-book

Je hebt een e-book geschreven waarin je jouw kennis deelt met je (potentiële) klanten. Hartstikke leuk, maar je twijfelt of je hem zo wel op je site kan zetten. Want klopt de spelling wel? En breng je wel echt jouw boodschap over?

Je bent namelijk onwijs goed in het verwoorden van die boodschap, maar als je hem op papier moet zetten, dan is het toch een ander verhaal. Ook vraag je je soms af of je met jouw e-book wel je doel bereikt. Simpelweg een tekstcorrector inhuren gaat jou dus niet helpen, je hebt behoefte aan meer dan alleen een verbeterde tekst.

Je bent al een tijdje ondernemer en je helpt anderen met jouw kennis, bijvoorbeeld als coach. Om mensen kennis met jou te laten maken, heb je een e-book gemaakt dat gratis gedownload kan worden op je website. Maar ondanks dat je achter de inhoud staat, twijfel je of dit e-book wel écht voor meer klanten gaat zorgen. En kloppen de zinnen wel? Heb je geen genante spelfouten gemaakt?

Herken jij je hier in?

  • Je e-book is zo goed als af, maar het lukt je niet om de puntjes op de i te zetten.
  • Je vraagt je af of je e-book zijn doel wel gaat bereiken. Maakt het mensen echt enthousiast om met jou aan het werk te gaan? Of is het zo’n e-book waar even doorheen gescrold wordt maar die verder ongelezen in de downloadmap blijft staan?
  • Je twijfelt over de spelling en grammatica. Zijn je zinnen wel in orde? En heb je geen d’tjes en t’tjes door elkaar gehaald?

Wie ben ik?

Als docent Nederlands op een mbo-opleiding was het niet altijd makkelijk om mijn studenten te motiveren. De methodes spraken vaker niet dan wel aan en dat stond de motivatie van de studenten echt in de weg. Ik ontdekte toen dat de lessen veel beter, leuker en leerzamer waren als ik zelf lesmateriaal ontwikkelde.

Ook heb ik al van kinds af aan een fascinatie voor tekst. Hoe fantastisch is het dat je met slechts 26 letters en wat tekens iedere keer een andere boodschap kan overbrengen? De combinatie van mijn kennis over leren en mijn passie voor tekst, maakt mij de perfecte redacteur voor jouw e-book.

 

Tekstschrijver Renate van Klinken

Hoe zou het voor jou zijn als:

– jouw e-book niet alleen maar doorgescrold wordt, maar het lezers ook écht in beweging zet?

– je op die manier van lezers klanten maak? Doordat klanten in actie komen, laat jij je waarde zien.

Hierdoor kiezen klanten sneller voor jou!

– je zeker weet dat jouw e-book tekstueel in orde is? Géén kromme zinnen, géén spelfouten!

Ik was al een hele tijd bezig om mijn e-book met daarin een stappenplan te lanceren. Ik stelde dit steeds uit, omdat ik vond dat er nog eens goed naar gekeken mocht worden. En dan niet alleen voor een goeie spellingscheck, maar ook omdat ik wil dat de lezer er écht iets mee kan. De inhoud is namelijk in de vorm van een mini-training en met Renates kennis en ervaring als docent en in het schrijven van lesmateriaal kwam zij op het juiste moment op mijn pad. 

Renate kwam met aanpassingen en ze heeft mij suggesties gegeven om waar nodig de stappen duidelijker te maken. Hierna voelde ik dat de inhoud klopte. Ik heb daardoor met veel vertrouwen mijn e-book gelanceerd. Nu weet ik dat de lezer er ook echt iets mee kan. 

Claire Boldewijn

Virtual Assistant, Claire VA Support

Doe mij zo’n tekstredactie!