Renate van Klinken
Jouw tekstschrijver voor les- en cursusmateriaal

Het leren van iets nieuws maakt het leven interessanter en leuker. Ik lever graag een bijdrage aan dat leerproces, door teksten op maat te schrijven die bij jouw doelgroep passen. Dit doe ik zowel voor onderwijsinstellingen en educatieve uitgeverijen als voor ondernemers die hulp nodig hebben bij het maken of verbeteren van cursusmateriaal.


Wat ik doe

k

Schrijven

Heldere teksten met een duidelijke boodschap. Dat zijn de teksten die ik schrijf. Ik kan je helpen bij het schrijven van de stukken voor jouw online cursus of opleiding. Ook werk ik graag mee aan publicaties voor het onderwijs. Denk hierbij aan het schrijven van een studiegids, lesmateriaal, blogs of artikelen. Voor een indruk van mijn schrijfstijl verwijs ik je naar mijn blog.

 

Redigeren

Een goede tekst hoef je niet alleen te schrijven. Soms komt het voor dat je zelf al een tekst in de steigers hebt gezet. Toch twijfel je: loopt de tekst wel helemaal lekker? En komt jouw boodschap wel duidelijk over bij de doelgroep? Door te schaven aan opbouw, taalniveau en andere tekstuele eigenschappen creëren we samen de juiste tekst voor jou!

Corrigeren

Je tekst is bijna klaar om te worden gepubliceerd, maar je vraagt je af of alle taalfouten er nu echt uit zijn. Als corrector ga ik nog een keer met een rode pen door jouw tekst om de laatste verbeteringen door te voeren. Naast dat ik let op de spelling en het gebruik van de juiste leestekens, check ik ook of de zinnen correct zijn.

Hulp nodig met het maken van dé tekst voor jouw doelgroep?